Back to All Events

Film: Dessert for Constance (1981), 63 min, Sarah Maldoror (reg.)

  • Kunstnernes Hus 17 Wergelandsveien Oslo, Oslo, 0167 Norway (map)

«Un dessert pour Constance», som foregår på 1970-tallet, følger de senegalesiske emigrantene Bokolo og Mamadou som, etter å ha snublet over en kokebok fra 1800-tallet, bestemmer seg for å delta i en matlagingskonkurranse. De to rengjøringsarbeiderne som nå er kokker, avslører den pretensiøse pompen i fransk mat – i tillegg til bransjens rasisme og klassisisme.

Denne filmen bærer Maldorors varemerker om politikk og ømhet, men letthet, ettersom filmen opprinnelig var laget for et fransk TV-publikum. Resultatet er en avslappet, men rørende historie. Annouchka de Andrade, datteren til Sarah Maldoror, har viet livet sitt til å bevare morens arbeid og arven etter hennes poetiske tilnærming til panafrikansk filmskaping.

Støttet av Oslo kommune og Kulturrådet.

Set in the 1970s, Un dessert pour Constance follows Senegalese émigré street cleaners Bokolo and Mamadou who, after stumbling upon a 19th-century cookbook, decide to enter a cooking competition. The two cleaners-turned-chefs proceed to expose the pretentious pomp of French cuisine – as well as the industry’s racism and classicism. 

This film carries Maldoror’s trademarks of politics and tenderness, but with a side dish of light relief as the film was originally packaged for a French TV audience, and so the result is an easy-going but moving story. Annouchka de Andrade, the daughter of Sarah Maldoror has dedicated her life to the preservation of mother's work, and the legacy of her poetic approach to Panafrican filmmaking.

Previous
Previous
October 23

Diasporadialog – Unge stemmer

Next
Next
October 28

Book swap i samarbeid med Prismatic Pages and BHMN