• Black History Month Norway

Velkommen til denne nettsiden


Bilde lånt via google


Dette er en kampanjeside vi har utviklet, fordi vi har blitt kontaktet av mange, som lurte på hva de skal gjøre, hvordan de kan hjelpe, og hvordan de kan lære om rasisme og #BLM (Black Lives Matter).


Siden utvikles fortløpende. Målet er å synliggjøre Black Owned businesser du kan støtte, fornorske samtalen om tematikken ved å oversette tekster og begreper, og ved å liste opp forslag til opprop og donasjoner du kan se på.


Vår første anbefaling til deg er å hjelpe oss å kreve mer kunnskap og kompetanse om tematikken i det norske samfunn. Vi må lære mer om rasisme på skolen.


Vårt andre ønske er at du løfter blikket og tenker over representasjon. Er din arbeidsplass #blendahvit? Hvordan kan du bidra til å åpne døra for flere? Les gjerne OMODs opprop om "etnisk likestilling".


Vårt tredje ønske er at du arresterer hverdagsrasisme - og er du usikker på hvordan du gjør dette så anbefaler vi deg å lese bøkene "White fragility", og "Me and white supremacy". Er bøkene utsolgt, google titlene på youtube, det ligger en del videoer ute med forelesninger.


Følg instagram-kontoer som tar opp tematikken: @laylafsaad (forfatter av boken "Me and white supremacy", @idaevita adresserer tematikken på norsk og har en del statistikk i highlights på instagram, @nowhitesaviors er en mektig konto å anbefale, samme med @askapoc.20 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle